Управа полиције: Самоубиства у Пљевљима нису повезана са сектама и интернет изазовима

“Апелујемо на родитеље да повећају надзор над начином коришћења интернета од стране њихове дјеце и да све необичне и непримјерене садржаје и објаве, поруке и слично уколико их примјете пријаве најближој полицијској станици”

Након што је двоје младих људи извришило самоубиство, скоком са моста на Ђурђевића Тари, а на друштвеним мрежама се појавиле спекулације о дјеловању секти, из полиције истичу да за сада нема доказа да је у питању утицај неке секте.

“До сада предузете радње у односу на два трагична случаја која су се догодила на подручју Пљеваља не указују на то да је у питању дјеловање секте или неки интернет изазова. Полиција врши интензивне провјере и у том смјеру и јавност ће о исходу истраге бити благовремно обавјештена. Обзиром на старост жртава Управа полиције поступа са посебном пажњом и сензибилитетом, а такође апелујемо да се приликом саопштавања и објављивања информација о наведеним случајевима води рачуна да информације које се објављују буду провјерене и тачне”, саопштено је из Управе полиције.

Службеници Управе полиције, како кажу, анализирају све расположиве информације које су доступне на друштвеним мрежама а које се могу довести у везу са предметним самоубиствима и раде на идентификацији особа које стоје иза два профила на друштвеној мрежи.

“У склопу својих редовних активности, а у циљу превентивног дјеловања, полицијски службеници ће и убудуће предузимати активности сходно расположивим подацима како би са другим надлежним службама дали допринос превенцији суицида код младих”, пише у саопштењу, преноси портал Волим Подгорицу.

Заштита добробити дјеце, истичу, је обавеза цјелокупног друштва гдје и полиција има одређену улогу те апелују на цјелокупну друштвену заједници да посвети дужну пажњу дјеци и младима као и идентификовању и рјешавању њихових проблема и изазова са којима се сусријећу у периоду одрастања.

“Апелујемо на родитеље да повећају надзор над начином коришћења интернета од стране њихове дјеце и да све необичне и непримјерене садржаје и објаве, поруке и слично уколико их примјете пријаве најближој полицијској станици”, закључују из Управе полиције.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО