МИСТЕРИЈА ДВА САМОУБИСТВА У ЦРНОЈ ГОРИ Девојка и тинејџер се у размаку од пар дана убили НА ИСТОМ МЕСТУ И НА ИСТИ НАЧИН, а њихови Инстаграм профили крију ТАЈНУ ПОРУКУ

Двадесетогодишња М. Г. и тринаестогодишњи В. К. из Пјеваља у размаку од само неколико дана извршили су самоубиство на исти начин и на истом месту – скоком са моста на Тари. Да ситуација буде још бизарнија, ова два случаја су, по свему судећи на неки начин повезана јер су и девојка и тинејџер на својим профилима на друштвеним мрежама оставили исту поруку, сазнаје „Блиц“.

Двадесетогодишња М. Г. 27. јула, око 20 часова увече, скочила је са моста на Тари у сигурну смрт. Дан касније, њено тело пронађено је на обали реке Таре, у близини Манастира Светог архангела Михаила.


Само двадесетак дана касније, тринаестогодишњи В. К, наочиглед бројних туриста који су сваког дана на овом мосту, прескочио је ограду и скочио у провалију са висине од око 180 метара! Само сат времена пре трагедије, како преносе локални медији, мајка дечака пријавила је његов нестанак Центру безбедности Пљевља.

Тело дечака, пронађено је дан касније у реци, у близини моста.

Мистерија самоубиства две младе особе из околине истог града, на исти начин и на истом месту ту тек почиње.

Наиме, на Инстаграм профилима М. Г. и В. К. стоји идентична порука „Сафе плаце“ и шест срца дугине боје. Написано истим фонтом у коцкицама, редослед срца и боја је идентичан.

Инстаграм профили девојке и дечака који су извршили самоубиство
Инстаграм профили и девојке и дечака су закључани, а бизарности не стају ни ту – обоје прате исти број људи – он 510, а она 509. А број особа које прати њих двоје је идентичан – 538.

Интернетом кружи порука да се и иза броја њихових пратила, 538, такође крије симболика – у питању је такозвани „анђеоски број“. Према подацима који се могу пронаћи на интернету многи верују да је 538 број који „призива анђеле! и помаже да се преброде тешки тенуци.

„Сигурно место“ лого две организације
„Safe placе“ (Сигурно место) је национални програм за младе до 21 годину којима је потребна нека врсте помоћи или подршке. Под истим именом постоји и организација која се бави правима ЛГБТQ особа и фраза „Safe placе“ је написана на њиховом логоу дугиних боја – готово идентичног редоследа као боје срца која су на профилима ове две особе.

Истрага о самоубиствима двоје младих у Црној Гори још је у току.

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству
Број 011/7777-000 је СОС телефон који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства – лекари Клинике за психијатријске болести „Др Лаза Лазаревић“. Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра „Срце“ од 17 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на vanja@centarsrce.оrg

Волонтери разговарају с људима који су усамљени, узнемирени, повређени, тужни, очајни, несигурни…


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО