Завршена 146. НЕВЕСИЊСКА олимпијада (ВИДЕО)

  1. по реду Невесињска олимпијада и ове године окупила је завидан број учесника у традиционалним и витешким дисциплинама. Ни овај пут није изостало огромно интересовање публике која је помно испратила такмичења у свим дициплинама.

Радован Грозданић из Даниловграда већ шест година за редом осваја прво мјесто у дициплини – скок у даљ. Овај пут опробао се и у дисциплини скок у вис. Грозданић каже да је јако важна добра кондиција, али и концетрација за квалитетне скокове, како би крајњи резултат био за медаљу.

”Ово је јако битна манифестација, а за мене је Невесиње најљепше мјесто за одржавање олимпијаде. Код нас у Црној Гори због короне надметање није организовано”, каже Радован Грозданић.

Међу учесницима било је оних који су на чувеној олимпијади, најприје били дио публике, да би се потом опробали и као такмичари, попут Горана Драговића.

“Ја као гледалац и навијач редован сам на Невесињској олимпијади задњих 15 година, прошле године први пут сам учествовао, а већ ове године освојио и медељу”, рекао је Горан Драговић.

Радомир Андрић ове године поносито носи двије медеље. Године искуства, пркосна и упорна херцеговачка нарав била је кључна у његовој побједи.

“Учествујем 34 године, и увијек освајам медаље. И могу да се похвалим да имам преко 100 медеља. Имам 56 година и такмичим се у пет дисциплина. Старост притиска али докле год буду медаље, ја ћу се такмичити”, прича Радомир Андрић .

Централни догађај Невесињске олимпијаде одржан је на Братачком лугу код Невесиња. Највише пажње привукле су три галоперске трке, али и традиционалне и витешке дисциплине. Невесињска олимпијада је претеча олимпијским играма. Кандидована је за УНЕСЦО листу културног насљеђа.

Ријеч је о јединственом такмичењу, које није само синоним за традицију, него је и највећи доказ да српски народ и поред свих страдања има вољу да се бори и да стекне титулу јунака.

Невесињску олимпијаду од златног јубилеја, односно, вијек и по постојања, дијели само година, а организатори истичу да је то додатан мотив да буду још бољи, док је за учеснике разлог да истрају са надметањима у старим дисциплинама.

Бн


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО