Вечерас свечано отварање 146. НЕВЕСИЊСКЕ ОЛИМПИЈАДЕ

Културно-умјетничким програмом у присуству спортиста и гостију вечерас ће свечано бити отворена 146. Невесињска олимпијада. Како је најављено, овогодишњу манифестацију традиције и витештва отвориће министарка финансија у Влади РС Зора Видовић.

ВЕЧЕРАС СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ  146. НЕВЕСИЊСКЕ ОЛИМПИЈАДЕ

Иако су прва такмичења већ одавно почела свечано отварање се по традицији приређује вече уочи коњских трка које су више од једног вијека препознатљиво обиљежје августовске светковине у Невесињу. Организатор манифестасије је Општина Невесиње, а покровитељ Влада Републике Српске.

Културно–умјетнички програм на централном градском тргу у Невесињу почиње у 21 час. Очекује се присуство неколико хиљада посјетилаца, спортиста и гостију из Републике Српске и региона.

Организатори су најавили разноврсане музичке и забавне садржаје. Као специјални гости овогодишњег програма наступиће чланови оркестра Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Биће приређен и ватромет.

Невесињску олимпијаду прати низ културних и туристичких догађаја што даје посебан угођај посјетиоцима који су ових дана навратили у херцеговачку варошицу. Данас ће на Градској пијаци бити отворен Сајам пољопривредних производа и ручних радиности. Пробаће се пршут, шљивовица, мед , сир из мијеха и други традиционални производи. Чланови КУД-а Невесиње, етно групе, плесни клуб и полазници Дјечијег вртића  задужени су за забавни програм. На језеру Алаговац биће одржано Међународно такмичење у риболову, а дружење по правилу неће проћи без рибљих специјалитета.

У Градској галерији у 20 часова свечано ће бити отворена изложба радова младе невесињске умјетнице Ангелине Вукосав.

Организатори процјењују да ових дана у Невесињу борави додатних седам – осам хиљада становника. На завршној манифестацији на Братачком лугу очекује се десетак хиљада посјетилаца.

Радио Невесиње


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО