Сестре Бошковић једна против друге у репрезентацијама БиХ и Србије на отварању ЕП

Женска одбојкашка репрезентација Босне и Херцеговине ускоро почиње премијерни наступ на Европском првенству, а први меч на смотри најбољих доноси и дуел сестара Дајане и Тијане Бошковић.

БиХ ће у групи А на отварању (19. август) играти против домаћина Србије. Историјски меч за репрезентацију БиХ, као први на смотри најбољих у Европи, биће посебан и због тога што ће се једна наспрам друге с двије стране мреже наћи сестре Дајана и Тијана Бошковић из Билеће.

Сестре из Билеће понос су своје породице, а играју за двије различите репрезентације и игра судбине донијела је међусобни дуел у првом мечу БиХ на великом такмичењу.

Дајана Бошковић је репрезентативка БиХ и чланица турског Кузеyборуа, док је њена сестра Тијана најбоља одбојкашица свијета с великим бројем трофеја у каријери те наступа за Србију.

Репрезентативка БиХ је три године старија од сестре која носи дрес Србије. Дајану је одбојкашки пут одвео на колеџ у Сједињене Америчке Државе, а након повратка одлучила је наставити играти одбојку.

Иако ће то бити први пут да сестре Бошковић играју у репрезентацијама једна против друге, ипак неће бити премијерни међусобни окршај. Дајана и Тијана већ су играле у Турској једна против друге, пошто и млађа сестра игра у овој земљи.

У више наврата сестре Бошковић су наглашавале како је необично, али лијепо играти међусобни дуел. Ипак, меч на Европском првенству ће бити нешто посебно за обје одбојкашице.

Иако Србија важи за великог фаворита у цијелој групи А, сигурно је да старија сестра Дајана, заједно с репрезентацијом БиХ, има шта да покаже у премијерном наступу на Европском првенству.
Такмичење почиње 18. августа, а дан касније ће бити одигран дуел БиХ и Србије. Осим ове двије селекције, у групи се налазе још Француска, Азербејџан, Русија и Белгија. Четири најбоље селекције проћи ће у осмину финала.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО