„Нисам се борио за овакву Српску“ Професор Лукић одбио Чубриловићев позив да присуствује обиљежавању јубилеја Народне скупштине


Професор доктор Владимир Лукић одбио је позив предсједника Народне скупштине Републике Српске, Недељка Чубриловића, да присуствује обиљежавању Дана НСРС и да за ту прилику напише реферат.

„Нисам се борио за овакву Српску“ Професор Лукић одбио Чубриловићев позив да присуствује обиљежавању јубилеја Народне скупштине

Усвојству једног од оснивача невладиног удружења Организација старјешина Војске Републике Српске (ОСТА ВРС), Лукић је послао допис медијима и у Чубриловићев кабинет.

Из дописа се види да јер његов револт изазван недавним избором Слободана Жупљанина на мјесто предсједника ове организације. Жупљанин је савјетник предсједнице Српске, Жељке Цвијановић.

– Стављање невладиног борачког удружења под своју контролу, уз грубо кршење њеног статута, непримјерену свађу сјајних ратних другова, те друге манипулације, очито је превише ако је и од једног савјетника – написао је Лукић, који је широј јавности најпознатији као један од чланова делегације Српске на мировним преговорима у Дејтону.

Он тврди да је члановима Предсједништва ОСТА ВРС, као и свим функционерима које је бирала Скупштина тог удружења у Угљевику, истекао мандат још 4. априла 2021.

– Умјесто да поштују ту чињеницу, тзв. Предсједништво наставило је радити на нелегалан и на нелегитиман начин. Резултат таквог рада су лажни избори у Угљевику, лоши међуљудски односи ратних другова итд. Распитајте се шта је радила полиција у Угљевику са нама који смо формирали ову Организацију. То је срамота за законодавну, извршну и судску власт. Познато је да су ову организацију формирале старјешине од својих скромних пензија и без ичије помоћи. Питам се ко је тај ко им смије, зарад личног интереса, реметити рад у организацији служећи се и недозвољеним средствима – наво је у допису.

Лукић наглашава да је читав живот борио за рад, ред, законитост и поштен систем вриједности.

– Да будем отворен: ја се нисам борио за овакву Републику Српску, гдје су они који су је створили и одбранили сиротиња, а профитери ратни и поготово послијератни њени власници. Имајући у виду све напријед изнесено, и поред најбоље воље нисам уз могућности да удовољим Вашем позиву да учествујем на прослави. Данас ми је веома тешко слушати многе браниоце и патриоте Републике Српске. Овом приликом стаћу на страну ствараоца Републике Српске – закључује Лукић.

Народна скупштина основана је 24. октобра 1991. као Скупштина српског народа у БиХ.

Српскаинфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО