Милорад Додик учествовао у раду Предсједништва БиХ и гласао на тему Централне банке

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је након неколико сати неизјашњавања на телефонској сједници сазваној о теми именовања новог Управног вијећа Централне банке БиХ ипак одлучио учествовати и гласати о тачки дневног реда.

Сједницу је сазвао предсједавајући Жељко Комшић који је са другим чланом Предсједништва БиХ Шефиком Џаферовићем гласао за именовање новог-старог Управног вијећа Централне банке БиХ. Милорад Додик је гласао против што значи да ће стари сазив Управног одбора добити нови мандат, саопштено је из Комшићевог кабинета, преноси Кликс.

Као што смо већ писали, сутра истиче мандат актуелног вијећу, а самим тим и гувернеру Сенаду Софтићу. Закон о Централној банци БиХ не познаје ни технички ни в.д. мандат с тога је било потребно да се именује нови Управни одбор које ће изабрати гувернера.

С обзиром да су Џаферовић и Комшић били “за”, а Додик против, одучено је да Управно вијеће Централне банке БиХ остаје у сазиву Радомир Божић, Шериф Исовић, Сенад Софтић, Данијела Мартиновић и Драган Кулина.

Иако је најавио да ће бојкотовати рад државних институција односно Предсједништва Босне и Херцеговине, Милорад Додик (СНСД) је на крају ипак одлучио да учествује на сједници и да свој глас, па макар био и против.

Тиме је прекршио и одлуку Народне скупштине РС-а о не учествовању у раду институција БиХ и политички договор странака са сједиштем у бх. ентитету Република Српска, али је дао допринос као члан Предсједништва БиХ у његовом раду.

Сигурно је да ће бити занимљиво како ће лидер СНСД-а оправдати свој потез колегама у СНСД-у и политичарима с којим је склопио “јединство” у РС-у.

(Е.М) Klix ba


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО