Пожари у требињским и љубињским селима не угрожавају мјештане

У Требињу су активни пожар у рејону села Котези, између Требиња и Љубиња и у селу Брани до између Билеће и Требиња који за сада не угрожавају стамбене и помоћне објекте.

Командир Територтијалне ватрогасне јединице Требиње Здравко Кашиковић рекао је Срни да су ватрогасци на терену и покушавају да угасе пожар.

Командир љубињске Ватрогасне јединице Миодраг Илић рекао је да су активни пожари у рејону села Пустипуси и Обзир те да тренутно не пријети становништву ни стамбеним објектима а ватрогасци су на терену и гасе пожаре.

В.д. директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић изјавио је да су у Републици Српској пожари на подручју Херцеговине под контролом.

– На подручју Требиња потенцијално имамо развијање већег пожара, тако да смо обавијестили и Хеликоптерски сервис Републике Српске да буде у приправности – рекао је Новитовић.

Према његовим ријечима, пожар на подручју Љубиња је током ноћи стављен под контролу.

– Овај пожар је изашао до магистралног пута, али је стављен под контролу – рекао је Новитовић, те додао да је пожар под контролом захваљујући заједничком раду ватрогасних јединица и цивилне заштите Љубиња и Требиња.

СРНА


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО