На дан кад су је протјерали из Книна УШЛА ЈЕ У ФИНАЛЕ ОЛИМПИЈАДЕ

ПРОТЕРАЛИ ЈЕ ИЗ КНИНА, НА ДАН КАДА ХРВАТСКА СЛАВИ ОЛУЈУ ИСПИСАЛА ЈЕ ИСТОРИЈУ: Марија у сузама прославила пласман у финале Олимпијаде

Репрезентативка Црне Горе Марија Вуковић изборила је место у финалу скока увис на Олимпијским играма у Токију.

Марија је у првом покушају прескочила квалификациону норму од 1,95 метара и остварила највећи успех у досадашњој каријери.

“Искрено не знам што да кажем, а да не заплачем. Доћи овде је…“, рекла је Марија у разговору за РТЦГ и почела да плаче.


“Веровала сам, знала сам да имам тај резултат у себи и захвална сам што ћу представљати Црну Гору у финалу. Имала сам трему, али веровала сам. Нисам размишљала о конкуренцији, само о себи, да скачем опуштено. Још нисам схватила шта је ово, тако да до суботе имам времена да се смирим и одрадим још боље“, закључила је Вуковићева.

Девојка из Книна је показала да се налази у сјајној форми, јер је недавно у Смедереву поставила лични и државни рекорд од 1,97 метара.

Иза ње је и тешка животна прича – после Олује је избегла у Црну Гору са само три године, а на дан када се у Хрватској славио прогон становништва, Марија је направила огроман успех у својој досадашњој каријери.

А САД ЈУРИШ НА МЕДАЉЕ: Марија Вуковић у суботу скаче у финалу скока у вис


Маријина сестра, кошаркашица Партизана Јована Вуковић у интервјуу за “кошарка24.рс” причала је тешким животним тренуцима.

“Рођена сам у Книну 1993. године. Мама и тата су из Книна, било је ратно стање, уследила је акција „Олуја“, и ми смо се нашли у Београду. Ту сам као беба оперисала трећи бубрег. Кратко смо боравили у Ваљеву. Тата је добио посао на Цетињу у штампарији, па смо нас четворо, родитељи, сестра и ја дошли у Црну Гору где смо одрасли. До 2. разреда средње школе смо били ту, а затим смо се сестра и ја преселиле у Бар. Сестра због услова у свом спорту, а ја због сестре. Ту је и почела моја прича са кошарком“, открила је недавно Маријина сестра Јована.

Извор: Курир


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО