Градоначелнику Бањалуке укинута забрана уласка у Црну Гору

Станивуковићу је у августу 2020. године, ускраћен боравак у Црној Гори јер је установљено да не борави „туристички“, већ да је учествовао на скупу који „није пријављен полицији и супротан је наредби НКТ Црне Горе донијетој у циљу спречавања коронавируса“

Драшко Станивуковић

Министарство унутрашњих послова Црне Горе укинуло је рјешење Управе полиције – сектора Граничне полиције којим се градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу забрањује улазак у Црну Гору.

Како преноси Н1, Станивуковићу је, стоји у образложењу у августу 2020. године, ускраћен боравак у Црној Гори јер је установљено да не борави „туристички“, већ да је учествовао на скупу који „није пријављен полицији и супротан је наредби НКТ Црне Горе донијетој у циљу спречавања коронавируса“.

Станивуковић је прије годину дана учествовао у литијама које су организоване непосредно пред изборе у Црној Гори, а полиција му је након привођења у полицијску станицу издала рјешење да напусти Црну Гору кроз сат времена, преноси ДАН.

Тада му је и забрањен улазак у наредних годину дана, а то рјешење првостепеног органа у вези забране уласка у Црну Гору требало је да важи до 29. августа ове године.

Како Н1 сазнаје, рјешење је укинуто крајем јуна, чине је Станивуковићу поново омогућен улазак у Црну Гору.

Ин4с


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО