Скок сезоне: Ивана Шпановић одлетела у финале Олимпијских игара


Изванредан скок Шпановићеве у другој серији квалификација

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић је одлетела у финале Олимпијских игара. Најбољи резултат сезоне остварила је данас на великом Олимпијском стадиону већ у другој серији и тако брзо отклонила све дилеме око пласмана у финале – 7.00 метара. Било је потребно да оствари норму од 6.75 метара, али је она ту дистанцу значајно надмашила и тако заплашила противнице.

Карту за завршну битку је прва резервисала Американка Тара Дејвис, која је одмах скочила 6.85 метара. За нашу атлетичарку први покушај није био успешан, јер је нагазила линију и направила преступ. Док је чекала наредни скок, тражила је савет са трибина од тренер Горана Обрадовића, који је мирно све посматрао и правио тактику са осмехом на лицу.

Шетала је са стране и концентрисала се, док су се изређале све ривалке у њеној групи. А онда је самоуверено ухватила залет и полетела тачно седам метара, прва и једина у данашњим квалификацијама. Одмах се и код ње видео осмех задовољства, знала је да је покушај био прави.

Најбољи скок ове сезоне пре Олимпијских игара, наша најбоља атлетичарка остварила је на митингу Дијамантске лиге у Стокхолму – 6.88 метара. Сада је јасно да је најбоље чувала за најважније такмичење, за које се спрема још од кад је у Рију узела бронзану медаљу.

Финале Олимпијских игара у скоку у даљ је на програму је у уторак од 2.50 по српском времену.

Мozzartaport.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО