Некад је ово било нормално и нико се није смијао ником, данас је другачије!

Фотографија са једне хрватске плаже постала хит у региону!

Уколико сте рођени прије двехиљадитих, све су шансе да сте и ви били свједок „камповања“ на плажи. Наши родитељи некад су на љетовање носили доста хране, пића и нико их због тога није називао парадајз туристима.

Времена су се промијенила и данас се онима који тако љетују остали често подсмијевају, па је зато утолико више изненадила количина позитивних коментара који на фотографију из Хрватске. Објављена је на Фацебоок страници „Дневна доза просечног Далматинца“, а на њој се види породица на плажи окружена храном.


У опису пише „пун пансион“, а до сада је фотка сакупила стотине коментара – неочекивано позитивних.

„Кад спласне врућина, иде и јагње на ражањ“, „је л’ то свадба нека?“, „Пољаци, гарант! Само они долазе овако чопоративно, најмање осам људи у групи, и носе све са собом, од јаја до воде!“, писали су неки у покушају подсмијеха, а онда је услиједила гомила позитивних ријечи.

„Нека их! Ко зна колико су дуго штедјели и чега су се одрицали да би приуштили долазак на море. Само нека при одласку покупе за собом смеће и све ок“, написала је једна жена.

Неки су подсјетили да је „осамдесетих овакав одлазак на море био нормалан, а данас, није. Нека људи мезе када су ресторани прескупи, овде бар знају шта једу“.

„Овако смо љетовали ’80-их и било је супер, нико се никоме није ругао“, „Овако смо ми прије док сам била дијете увијек ишли на море, пуњене паприке, краставци, паштета. Лијепа времена“.

Доста људи је у коментарима писало да тако и треба да се љетује, када су у ресторанима превисоке цијене, а неки су подсјетили и да су овакве ствари нормалне широм свијета, осим у нашем региону.

„У Енглеској би се то звало пикник и било би ин… А код нас је ин, на плажи у фаст фуду, унапријед наплатити 45кн полупечене ћевапе у смрзнутој лепињи и кремирани хамби за 37кн (јер се пица као дуго чека)…“,

„Не контам у чему је проблем, ово се у свету зове кампинг“, поручио је један човјек.

Да ли и ви овако љетујете?

(МОНДО)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО