Изетбеговић у Фазлагића Кули: Откривен споменик шехидима тзв. Армије БиХ

Предсједник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић предводи делегацију СДА која борави у посјети Фазлагића Кули крај Гацка, гдје се одржава свечаност поводом 29. годишњице формирања Самосталног гатачког батаљона “Шарган”.

Током свечаности је, пред великим бројем гостију, откривена спомен-плоча на којој су исписана имена Гачана који су погинули у периоду од 1992. до 1995. године.

Изетбеговић је, поред обраћања присутнима, разговарао и са бошњачким повратницима у Гацко и околна мјеста.

Подсјећамо, Одјељење за инспекцијске послове Општинске управе Гацко утврдило је да је Меџлис Исламске заједнице у Мјесној заједници Кула без законом прописане документације почео изградњу спомен-обиљежја погинулим припадницима такозване Армије БиХ, те је издало налог да се радови обуставе, саопштено је из кабинета начелника општине Гацко.

Из кабинета начелника општине Гацко поводом овога догађаја да је приоритет одржавање добрих међунационалних односа који су на високом нивоу.

– Изражавамо наду да ће у будућности организатори оваквих и сличних манифестација водити рачуна да својим чињењем не стварају тензије међу становништвом наше општине – наводи се у саопштењу.

Фактор/Наша Херцеговина


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО