Инцко почасни грађаним ЛАКТАША: Са Додиком сам био на ТИ, ишао му на славу (ВИДЕО)

Растеретио сам Шмита” Инцко о својој посљедњој одлуци и о ситуацији у БиХ, дотакао се и Додика (ВИДЕО)


Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко каже да је посљедњом одлуком о наметању одредби Кривичног закона БиХ о негирању геноцида у БиХ растеретио свог насљедника Кристијана Шмита.

„Растеретио сам Шмита” Инцко о својој посљедњој одлуци и о ситуацији у БиХ, дотакао се и Додика (ВИДЕО)

Каже да је са Додиком својевремено би на “ТИ” и да је почасни грађанин Лакташа.

Инцко у интервјуу БН ТВ, каже да то произилази из судских пресуда Међународног суда у Хагу.

Што се тиче хаоса, који је настао, каже Инцко, да је и раније било пуно бојкота државних институција, чак нису долазили ни на посао.

– Овај пут је мало другачије они долазе на посао, иду у државне институције, али не гласају – рекао је Инцко.

Он је рекао да је српски народ добар и да му је жао свих невиних жртава без обзира коме народу или осталим припадају.

На констатацију новинарке да је за разлику од других у БиХ српски народ признао злочине, он је одговорио да је 2008. године Милорад Додик рекао да је у Сребреници био геноцид.

Каже да је бошњачки народ који је и имао највише жртава требао признати почињене злочине над другим, јер би тако подстакао и остале.

– Међу људима нема проблема, они су комшије разговарају. Проблема нема ни у бизнису, али код политичара они причају о тим разликама међу народима и људима – каже Инцко.

Он је рекао да није видио законе које је донијела НСРС.

На питање да неки у Федерацији БиХ Републику Српску називају “геноцидном”, Инцко је рекао да је за њега Република Српска дејтонска категорија.

Он је одбацио тврдње да је овом наметнутом одлуком помогао Бакиру Изетбеговићу и Милораду Додику, којима ово служи за националну хемогенизацију Бошњака на једној и Срба на другој страни.

Инцко каже да би волио да је наметнуо закон о јавним набавкама и о поријеклу имовине, лажним дипломама ,,,али није имао ту могућност, јер су му рекли да рјешења у БиХ треба да доносе домаћи политичари.

Признаје да је био добар са Милорадом Додиком, да га је познавао и раније и посјећивао је његову породица. “Био сам и на слави, Ђурђевдан, код његовог оца – каже Инцко и додаје:

– Били смо на “ти”… Он је говорио да је у Сребреници био “геноцид”. Да Радован Караџић треба да се преда Хагу…Био је миљеник запада, Мадлејн Олбрајт – рекао је Инцко

Инцко је навео да је Додику одговарало када је међународна заједница интервенисала у његову корист, као у случају када је први пут изабран за предсјендика Владе Републике Српске, када је смијењен предсједник Републике Српске (Никола Поплашен).

Додао је да не вјерује у Додикове приче о разлазу.

Српскаинфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО