Меџлис Исламске заједнице у ГАЦКУ незаконито гради споменик припадницима тзв. Армије БиХ

Одјељење за инспекцијске послове Општинске управе Гацко утврдило је да је Меџлис Исламске заједнице у Мјесној заједници Кула без законом прописане документације почео изградњу спомен-обиљежја погинулим припадницима такозване Армије БиХ, те је издало налог да се радови обуставе, саопштено је из кабинета начелника општине Гацко.

Оно што додатно забрињава јесте информација добијена из Полицијске станице Гацко да је у суботу, 31. јула, предвиђено одржавање комеморативног скупа са истакнутим заставама и другим обиљежјима такозване Армије БиХ, а очекује се долазак већег броја припадника Патриотске лиге БиХ. Ова вијест проширила се међу становницима Гацка и изавала узнемиреност – наводи се у саопштењу.

На састанку представника Скупштине општине, Полицијске станице Гацко и инспектората, који је одржан тим поводом, закључено је да буду предузете све прописане мјере и радње које ће допринијети очувању добросусједских односа на подручју општине Гацко.

– У том циљу одржан је састанак са представником организатора коме је предочено коју све законом прописану документацију мора посједовати да би се спомен-обиљежје могло поставити и затражено је уклањање обиљежја такозване Армије БиХ – наводи се у саопштењу.

Из кабинета начелника општине Гацко истичу да је приоритет одржавање добрих међунационалних односа који су на високом нивоу.

– Изражавамо наду да ће у будућности организатори оваквих и сличних манифестација водити рачуна да својим чињењем не стварају тензије међу становништвом наше општине – наводи се у саопштењу.

СРНА


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО