Срби плаћају високу цијену због политике која се води годинама – Нема ништа од Додикове петиције!


Нема ништа од Додикове петиције, Срби плаћају високу цијену политике која грађанима не пружа бољу будућност, поручио је Дарко Трифуновић, директор Института за националну и међународну безбједност у рубрици „Без увијања“ у Јутарњем програму БН ТВ.


Коментаришући одлуку предсједника СНСД-а да покретањем потписивања петиције одбаци одлуку одлазећег високог представника у БиХ Валетина Инцка, Трифуновић истиче да је то очекиван потез од Милорада Додика.

„Наравно да Милорад Додик ради све из политичких разлога, па он је политичар. Треба поставити питање шта су то његови српски кадрови на нивоу БиХ радили све ово вријеме, од 2006. док је на власти, да се процесуирају злочинци над Србима, рецимо у Сребреници и Братунцу. То треба да се запита, а петиција нема много шансе“, казао је Трифуновић.

Он наглашава да високи представник свакако није потребан.

“Срби тренутно плаћају високу цијену политике која не пружа бољу будућност грађанима Републике Српске, те да високи представник само наноси штету српском народу, као и најновије наметање одлуке одлазећег високог представника да се допуни Кривични закон у БиХ којим се забрањује и кажњава негирање геноцида и величање ратних злочинаца”, казао је Трифуновић.

„Шта то значи кажњавање геноцида? Геноцид је кривично дјело, а да ли је кривично дјело ако неки научник у научној студији докаже да тамо није био геноцид, да је био неки други страшан злочин и не само ту, него било гдје друго. Зашто се не прича како су убијани бошњаци у Сребреници, те како су исти пронађени. Сви они који су страдали у Сребреници, а не само у јулу, они се покопавају као жртве Сребренице“, поручио је Трифуновић, који је причао и о регионалним криминалним групама у региону, као и како се борити против тога.

BN


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО