Новинари РТС-а у Токију раде и једу на кревету, храну им каче на кваку и немају терасу (ФОТО)

Пола делегације РТС која је отпутовала у Токио како би извјештавала са Олимпијских игара, пет дана након што су нормално обављали свој посао са овог свјетског догађаја, потпуно неочекивано је завршила у карантину.
Влада Јапана обавијестила је делегацију РТС да је у авиону из Франкфурта којим су путовали био један странац, за ког се испоставило да је био позитиван на корона вирус. Из тог разлога више од тридесет људи завршило је у карантину због контакта са зараженом особом, преноси Блиц.

Иако су сви у делегацији РТС вакцинисани, и негативни на чак четири теста која су им урађена, Влада Јапана и даље тражи да они проведу двије неђеље у карантину.

ФОТО: УСТУПЉЕНЕ ФОТОГРАФИЈЕ

Последњи тестови су урађени данас, а резултати су негативни.

Међутим, одлуке Владе Јапана су ригорозне, тако да им ни четири позитивна теста нису помогла да напусте своје собе. РТС је упутио молбу представнику Владе Јапана, задуженом за Цовид и о цијелом случају обавијестио предсједника Међународног Олимпијског комитета Томаса Баха, да њиховој делегацији изађу у сусрет и олакшају ову ситуацију, јер је угрожено емитовање програма из Токија.

Одговор на молбу и даље чекају.

У карантину се налазе: Тијана Јевтић, Душан Албијанић, Радослав Симић, Владимир Мијаљевић и још неколико запослених са јавног сервиса.

ФОТО: УСТУПЉЕНЕ ФОТОГРАФИЈЕ
Коментатори, новинари, монтажери, сниматељи све вријеме се налазе у собама, које немају терасу, строго им је забрањен излазак и немању права на контакт са другим људима. Тако је Јавном Серивсу на располагању остало само три коментатора за укључења са Олимпијских игара.

Међу њима су Слободан Шаренац, Предраг Милинковић и Милош Кривокапић.

Поред РТС, у карантину су и људи из других телевизијских кућа, као што су: ЗДФ, Словачка национална телевизија, Аустријска телевизија, али мањи број људи.

Према незваничним информацијама, дио делегације који је у карантину би требало до 3. августа да проведе затворен у собама.

(Српскаинфо)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО