Нови шок за једину српску повратницу у Ђаковици: Затекла хаос у стану

Српска повратница у Ђаковицу Драгица Гашић је по повратку из Клине затекла обијен и испретуран стан. Украдени су јој сигурносна камера и рутер за интернет, уз друге личне ствари и храну коју је добила, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да се наставља системски прогон једине повратнице у Ђаковицу, Драгице Гашић.

У саопштењу се наводи да је Драгица Гашић данас, по повратку из Клине и посете сестри, затекла обијен и испретуран стан, украдени су јој сигурносна камера и рутер за интернет, уз друге личне ствари и храну коју је добила.

„Малтретирање које Драгица доживљава из дана у дан директна је последица политичких порука из Приштине и албанске јавности у којој се као проблем перципира повратак ове Српкиње у свој стан и Ђаковицу, али не и претње клањем, каменовање којима је непрекидно изложена“, истиче се у саопштењу.

„Не само да су јој одузета блиндирана врата која смо, као Канцеларија за Косово и Метохију, обезбедили да јој се повећа безбедност, него јој се ускраћују и основна људска права, брани јој се да купи хлеб или основне животне намирнице, а власти у Ђаковици покушавају и правним насиљем да јој одузму стан“, додаје Канцеларија за Косово и Метохију.

Очигледно су они који су Драгици забранили да угради блиндирана врата, наводи канцеларија за Косово и Метохију желели да јој по ко зна који пут нацртају мету на челу и њихове претње су се оствариле.

„Где је била косовска* полиција да чува Драгичин стан? Где су биле међународне мисије? Шта још Драгица треба да доживи и преживи, да би јој се омогућио опстанак у Ђаковици? Докле ће Драгица Гашић бити мета есктремиста“, наводи се у саопштењу.

Ово су све питања, истиче Канцеларија, на која ни мређународна заједница, нити власти у Приштини не пружају одговор, „али ми нећемо престати да их постављамо и скрећемо пажњу целокупне јавности на проблеме Драгице Гашић“.

„О најновијем инциденту обавестићемо Брисел, али и међународне мисије које делују на простору Косова и Метохије, а Канцеларија ће надокнадити Драгици сву штету коју је претрпела и помоћи јој свим расположивим ресурсима да се избори за своје право на повратак, останак и опстанак на Косову и Метохији“, закључује се у саопштењу, а преноси РТС.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО