Додик потврдио долазак на састанак Предсједништва БиХ са Шмитом!?

Иако је синоћ донио одлуку да неће учествовати у раду Предсједништва БиХ, Милорад Додик је потврдио долазак на састанак чланова Предсједништва БиХ с новим високим представником Кристијаном Шмитом идуће седмице, сазнаје портал Кликс.ба.

Истовремено, баш данас је предсједник НСРС-а Недељко Чубриловић саопштио да су лидери странака у РС-у синоћ договорили и ставили у закључке да званичних састанака с новим високим представником неће бити па се поставља питање да ли је Додик можда изузетак или ће први прекршити закључке.

Састанак чланова Предсједништва БиХ с њемачким дипломатом Кристијаном Шмитом заказан је за 3. август, два дана након што Шмидт ступи на дужност високог представника међународне заједнице у БиХ. Како сазнајемо, нови високи представник ће у Сарајево доћи 30. јула.

С обзиром на то да је Додик потврдио долазак, очекује се и да се појави на састанку наредног уторка, чиме се доводи у питање бојкот рада у институцијама БиХ српских представника на државном нивоу власти.

Додик је ипак, као и много пута раније, у деликатним ситуацијама успио окупити све политичке лидере у РС-у и постићи јединствен став по питању одговора на Кривични закон којим се забрањује и кажњава негирање геноцида, а касније први погазити договор.

Кликс


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО