ЦАРИЦА МИЛИЦА! Србија дочекала прво златоУ великом финалу славила против Корејке Дабин Ли – 10:6

Србијо, радуј се, дочекала си прву златну медаљу! Као у Лондону пре 2012. године, одело српске херојине обукла је теквондисткиња Милица Мандић. Током целог дана Милица је изгледала сјајно, тактички перфектно и дефанзивно скоро савршено, а слично издање поновила је у великом финалу против Корејке Дабин Ли (категорија преко 67 килограма). На крају је било великих 10:6. Сасвим довољно за друго олимпијско злато у каријери Милице Мандић и велику радост у Токију, а верујемо и у вашим домовима. Антологијски успех направила је царица Милица, показала је да може да се бори против различитих школа и да је најбоља када је то било најпотреббније.

Бриљантно је Милица Мандић отворила дуел против светске шампионке из Манчестера. Корејка је мењала став, покушавала на разне начине, али је Милица деловала сјајно.

Прво је погодила ривалку у главу, потом и оклоп. За велико вођство од 5:0. Све је ишло као по лоју за Милицу Мандић. Слушала је наша теквондиткиња савете тренера Драгана Галета Јовића, који је вешто наводио како да избегне нападе агресивне Ли Дабин. Дефанзива је сјајно радила

Међутим, тешко је било очекивати да ће велика шампионка, каква је Корејка Дабин Ли, практично без борбе подићи руке у знак предаје. Била је све агресивнија, нападала помало и нерезонски. Први поен Корејка је освојила након што је Милица пала на земљу, није уважен ни челенџ Драгана Јовића. Постало је прилично густо, пошто је Корејка почела да погађа и оклоп. Успела је Милица да издржи до краја друге рунде. А онда је настала драма.

Чак смо у једном тренутку помислили да ће Милици виђено злато испасти из руку. Два пута је на почетку треће рунде погодила Милицу у уклоп. Било је 6:6 за врхунац драме. Али онда је Мандићева показала шампионско срце и шампионски карактер. Ударцем руком дошла је до новог вођства. Користила је сваку грешку нервозне Корејке, која је добила и казнени поен. Славље је могло да почне…

Алал вера девојко, алал вера царице. Остаће забележено да је Милица Мандић освојила два олимпијска злата. Редак подухват, сад може у пензију као хероина нашег спорта.

Mozzartsport.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО