И би Дончић! Нестварни Лука са 48 поена запретио рекорду Олимпијских игара

Луда партија кошаркаша Даласа! Друга најбоља поентерска у историји ОИ

Као да игра по Моцартовим нотама. Лепршаво, убитачно, снажно, емотивно, прорачунато. Готово – савршено. Лука Дончић је играч о коме ће се дуго причати, то је одавно јасно. Први меч у животу на Олимпијским играма и одмах је претио рекорду по броју поена. На полувремену је против Аргентине дао 31, на крају чак 48. Победа Словеније дошла је као логичан след околности – 118:100.

Запретио је Дончић легендардном Оскару Шмиту који држи олимпијски рекорд са 55 поена против Шпаније 1988. године. Али је успео да дође до другог места у историји што је само по себи – историја! Нестварна партија! За дуго памћење! Да није изашао из игре неколико минута пре краја утакмице… Можда би пао рекорд.

Дончић је меч завршио са 48 поена, 11 скокова, шет асистенција и једном блокадом. Шутирао је 18/29 из игре, 6/14 за три и 12/15 за два. Индекс корисности – 49!

А Словенија је оваквом партијом лагано истакла кандидатуру за највеће домете у Токију. Са оваквим Луком Дончићем је све могуће.

РЕКОРДЕРИ ПО БРОЈУ ДАТИХ ПОЕНА У ИСТОРИЈИ ОИ

1.Оскар Шмит – 55

  1. Лука Дончић 48, Едвард Палунбинскас – 48
  2. Оскар Шмит – 46

Судар Словеније и Аргентине су многи прижељкивали да виде јер се ради о тимовима са много квалитета који у својим редовима имају имена попут Луиса Сколе, Луке Дончића, Факунда Кампаца. Другачије школе кошарке. Другачији стилови. Посластица на папиру. Посластица на терену, мада не и резултатски. Ко се пробудио да гледа, није зажалио. Посебно због партије Луке Дончића.

Дончић је кренуо утакмицу са 17 од првих 25 поена Словеније у првој четвртини. Погађао је тројке у серији, улазио у рекет и полагао, погађао флоутере. Осетио је крв, осетио је да га Аргентинци не бране на прави начин и то је на максималан начин експлоатисао.

Како је Лука играо говори податак на полувремену. У првих 20 минута дао је 31 поен, шутирао 11/17 из иге и уписао осам скокова и две асистенције. Зато и не чуди што је Словенија водила 62:42 на полувремену. Каква представа! Дао је половину поена своје репрезентације.

Ипак, у наставку је Дончић мало закочио, почео више да игра за тим, поделио је неке асистенције, па је Словенија стигла и до 30 поена предности. А, онда је до краја поново појачао поентерски учинак, тако је и предност Словеније скочила на преко 30 поена.

До краја су се само бројали Дончићеви поени. И бројала се укупна разлика којом ће Словенци тући Аргентину.

Mozzartsport.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО