У Будви склопљен први истополни брак у Црној Гори

У општини Будва склопљен је први истополни брак у Црној Гори, а секретар за локалну самоуправу Милијана Вукотић Јелушић рекла је за Вијести да је ријеч о двије младе жене поријеклом са Балкана које живе и раде у иностранству.

Јелушић је објаснила да су се оне обратиле Секретаријату за локалну самоуправу одмах по ступању на снагу Закона о животном партнерству лица истог пола, 15. јула, а да је општина предузела неопходне кораке како би се закон и сви поџаконски акти у вези с сњим могли несметано примјењивати.

„Обезбиједили смо регистар партнерстава, прописани извод из регистра који се уручује партнерима одмах по закључивању партнерства, као и присуство одборника у складу са поменутим законом“, рекла је Јелушић.

Додала је да су у току церемоније, која је уприличена у згради општине Будва, партнерима предочена права и обавезе у складу са Законом, а да је ријечима Душка Радовића о љубави и заједничком животу објашњено и оно што није обухваћено законом.

„Радује нас што смо били у прилици да први примијенимо Закон о животном партнерству и желимо срећу и пуно љубави партнеркама у заједничком животу,“ поручила је Вукотић Јелушић.

Агенције/Вијести.ме


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО