СТАНИВУКОВИЋ У МОСТАРУ: Не волим забране, можда се ипак спустим до Старог моста

Градоначелник Бања Луке Драшко Станивуковић обишао је јутрос Саборну цркве Свете Тројице у Мостару заједно с мостарским парохом Радивојем Круљем.

Станивуковић је данас у Мостару требао присуствовати традиционалним скоковима са Старог моста, али су му организатори отказали позивницу због његових изјава да се у Сребреници није догодио геноцид.

Станивуковић је новинарима изјавио да воли доћи у Мостар и да дође скоро сваке године, те да није искључено да ће данас у 16 часова када почну скокови отићи испод Старог моста, јер не воли никакву врсту ограничења.

“Ово је једна виша идеја, треба да сарађујемо, да градимо пријатељски однос и да се узајамно посјећујемо. Мој долазак, ја мислим да је нешто позитивно. Желим свим такмичарима пуно успјеха, а ви знате да сам ја необичан. Можда се и спустим до Старог моста у 16 часова. Не волим било коју врсту стега и да ми било ко шта ограничава”, казао је Станивуковић у Мостару.

Он је нагласио да се у Мостару осјећа предивно и да ће данас обићи гроб Алексе Шантића јер је ишао у основну школу која носи име мостарског пјесника и нека друга мјеста, те нагласио да не замјера Клубу скакача у воду Мостару на јучерашњеој изјави.

Станивуковић је казао да никада није желио ниједном изјавом умањи ничију бол и немиле догађаје из прошлости.

“Ја сам само рекао да се противим тој врсти одлуке, да се некоме нешто намеће и пријети. Увијек сам се борио за све врсте слобода и изношење ставова било којих погледа и подржавам да неко мисли другачије од мене, али не желим да ми забрани да мислим, то је суштина и то је била суштина мог коментара”, казао је Станивуковић.

Након Саборне цркве Станивуковић ће обићи манастир Житомислић.

Топ Портал


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО