ЗБОГ СТАВА О ИНЦКОВОЈ ОДЛУЦИ: Станивуковићу из Мостара отказали позив на скокове са Старог моста

Због јучерашњег коментара на одлуку високог представника о забрани негирања геноцида, градоначелнику Бање Луке Драшку Станивуковићу организатори традиционалних скокова са Старог Моста у Мостару повукли позивницу раније уручену позивницу за сутрашње дешавање.

Станивуковић је јучер након одлуке високог представника Валентина Инзка казао да је један страховито лош потез, преноси Кликс.

Организациони одбор Клуба Скакача у воду “Мостари” је упутио Станивуковићу допис у којем му отказује позивницу за долазак на ову традиционалну манифестацију у граду на Неретви.

“Поштовани градонаначелниче Станивуковић, јако нам је жао што ваш долазак на 455.традиционалне скокове овим путем отказујемо. Сребреница је болна рана свих нас и увијек ће бити. На овом мосту 11. јула скоком без аплауза ‘Мостари’ обиљежавају Дан жалости. Сребреница је отворена рана свих нас, а ваше изјаве у медијима су нешто што је додатно потресло све нас и овом народу поново ставило со на отворену рану”, стоји у допису који је Организациони одбор Клуба Скакача у воду “Мостари” упутио Станивуковићу.

“Иако никад раније нисам за његов рад то рекао, за овај потез могу рећи да је кукавички. Показујете неку врсту храбрости прије него што одете. Мислим да је то веома лоше и може тензије додатно продубити, то никако није добро за Републику Срспку и за наш народ. Било која врста наметања није добра, да ми неко намеће мишљење или поглед на историју, то је за мене погубно и штетно. Било која врста присиљавања у БиХ показла се као веома лоша по цијелу Босну и Херцеговину”, изјавио је он.

(СБ)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО