Станивуковић: Мој став о Сребреници био је јасан и прије позива у Мостар

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић реаговао након што су му Мостарци отказали позивницу за скокове са Старог моста, због његовог коментара на одлуку Валентина Инцка.

“Поштовани, то што сам пружио руку за бољу будућност, не значи да ћу мијењати ставове о прошлости. Мој став по овим питањима је био познат и прије него што сам добио позив да присуствујем традиционалним скоковима са Старог моста. Сматрам да оно што се десило прије скоро 30 година не може и не треба утицати на то да данас уживамо у скоковима и заједно градимо мостове заједништва и сарадње”, казао је Станивуковић, а преноси Н1.
Даље је додао да су многи скакачи из Мостара били гости на скоковима у Бањалуци.

“Мој став је и тада био познат. Ја се борим против гушења било каквих слобода, поготово када је ријеч о слободи изношења личног става, као стуба демократског друштва. У Бањалуци се тако и понашамо, ми не дијелимо људе. Ви сте, да бисте задовољили дневно-политичке потребе, послали ружну поруку Бањалуци, Републици Српској, али читавом региону. Моја дужност је да на ово не одговорим онако како ви желите, већ да се издигнем изнад враћања у прошлост и наметања која не доносе ништа добро. Имао сам намјеру да гледам скокове и посјетим нашу саборну цркву у Мостару, ако сам на скоковима непожељан, знам гђе то нећу бити. Поштовани, мостови су направљени да нас спајају, а не да нас дијеле”, поручио је Станивуковић.

Станивуковић је јуче казао да је Инцкова одлука највећа могућа катастрофа те кукавички потез. Таква изјава је довела до тога да његова позивница за церемонију скокова са Старог моста буде отказана која ће се одржати у недјељу.

Том приликом, из Организационог одбора Клуба Скакача у воду “Мостари” су навели да на Старом мосту 11. јула скоком без аплауза “Мостари” обиљежавају Дан жалости, те да је Сребреница болна рана и увијек ће бити.

(МОНДО)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО