Љубав и православље Мадлен из Аустрије довели у Херцеговину (ВИДЕО)

Мадлен Колмајер има 21 годину, рођена је и живи у Аустрији, данас се крсила у Херцеговачкој грачаници на Црквини. Упознала је Требињца Стефана, завољела је њега, али и његову вјеру. Ипак, пресудио је недавни одлазак у манастир Острог.

“Упознала сам Стефана, а кроз њега и православну вјеру. Прије пет дана смо били у манастиру Острог тамо сам осјетила једну велику енергију коју не могу описати. И зато сам се одлучила на крштење”, каже Мадлен Колмајер.

Осјећај је савршен казала је за АТВ Мадлен након што се крстила. Промјенила је вјеру због љубави, то је подржала и њена породица.


“Православна вјера је по мени најљепша вјера и никад ми нигдје није било лијепо као у православној цркви. Моја породица је рекла ако је то твој пут онда то тако и уради”, каже Мадлен Колмајер.

Стефан је рођени Требињац, а од малих ногу је у Аустрији, данас није скидао осмјех са лица. Каже већ наредни пут ће са Мадлен пред олтар.

“Први пут смо били прије једно два мјесеца и ово је сада трећи пут да је ту, свиђа јој се феноменално јој је у Требињу. Трећи пут сте ту, она се крстила, да ли ће сљедећи пут бити вјенчање? То не знамо још, ако Бог да ваљало би ред је”, каже Стефан Ћећез.

Млада Аустријанка каже да је у Требињу пронашла све, од животног сапутника преко вјере па све до куме. Признаје не би јој сметало остати овдје.

Извор: АТВ


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО