У Берковићима одузето 30 стабљика индијске конопље

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње су у мјесту Дабрица, општина Берковићи, пронашли 30 стабљика зељасте биљке која својим карактеристикама асоцира на индијску конопљу. Увиђај на мјесту проналаска стабљика извршен је у јутарњим сатима, којом приликом су изузете стабљике индијске конопље.

Полицијски службеници су лишили слободе лице која се може довести у везу са пронађеном плантажом. Ријеч је о лицу иницијала Д.Г. Након лишења слободе извршени су претреси ширег лица мјеста пронађених стабљика, као и кућа, помоћних просторија и возила, које користи наведено лице. Том приликом је у кући коју користи лице Д.Г. пронађени и уз потврду о привременом одузимању предмета одузети експлозив и електронске детонаторске каписле.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу, који је наложио да се предузму све мјере и радње на документовању кривичног дјела „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“, као и кривичног дјела „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Полицијска управа Требиње је у току 2021. године укупно евидентирала 66 случаја злоупотребе опојних дрога, и то четири кривична дјела „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“, као и 62 прекршаја из области злоупотребе опојних дрога.

Требињелајв


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО