Mинистрица финансија Републике Српске: Да се до краја августа ВАКЦИНИШУ СВИ СТАНОВНИЦИ

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је да је амбиција Владе да до се краја августа вакцинишу сви становници Српске, те навела да би данас у Бањалуку требало да буде допремљен контингент од 160.000 доза кинеске вакцине „синофарм“.

Видовићева је рекла новинарима да је циљ на том плану да Српска спремно дочека јесен и да не буде у позицији да поново мора да затвара одређене привредне субјекте.

– Веома је важно да се ова имунизација заврши што брже с обзиром да долази нови сој вируса који се много брже шири и има велике посљедице на невакцинисане – рекла је Видовићева.

Она је истакла да је задовољна што је Српска успјела набавити довољан број вакцина за вакцинацију свих грађана Републике, те је изразила задовољство због данашњег почетка имунизације у Уникредит банци у Бањалуци, која је договорена са медицинским радницима.

– Хвала им што одлазе у привредна друштва, банке и друге пословне субјекте да би ефикасно урадили имунизацију и да људи не иду да чекају у редовима – рекла је Видовићева, која је присуствовала почетку вакцинације у Уникредит банци.

Она је навела да су радници ове банке заинтересовани за вакцинацију, те да је њихова имунизација битна због свакодневног контакта са становницима и клијентима.

Радница Уникредит банке у Бањалуци Андреа Радуловић је рекла да је вакцинација напредак за запослене, али и ову банку.

– Вакцинација доноси бољу сигурност на самом радном мјесту, али и напредак у свакодневном раду – рекла је Радуловићева и изразила задовољство што радници ове банке имају могућност да се вакцинишу на свом радном мјесту.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО