Форто у Београду уручио туристичке ваучере за 2.000 здравствених радника из Србије

Здравствени радници Републике Србије који су ангажирани у ЦОВИД одјељењима биће корисници програма „Одмори у Сарајеву“ који је креиран као одговор Владе Кантона Сарајево на одлуку Владе РС да у јеку трећег таласа пандемије коронавируса донира 20.000 доза вакцина грађанима КС.

Ово је данас потврдио министар здравља Републике Србије Златибор Лончар током узвратне посјете делегације Владе Кантона Сарајево, на челу са премијером Едином Фортом, министром здравства Харисом Вранићем Харис Вранић и директором Туристичке заједнице КС Кенаном Магодом Кенан Магода.

Премијер Форто се и овом приликом захвалио за дониране вакцине те навео да је вриједност програма 410.000 КМ, за чију имплементацију је Влада КС задужила Туристичку заједницу КС.

„Грађани Сарајева неће заборавити хуманост државе Србије у тренуцима када нам је помоћ била најпотребнија, када нисмо имали нити једну дозу вакцина. Управо зато, желимо да се захвалимо здравственим радницима Србије, људима који су годину и више дана радили у црвеним зонама, које овим путем позивам да се пријаве за ваучере, и да дођу у Сарајево, да бесплатно одсједну у неком од наших хотела, да се лијепо и угодно одморе, у друштву пријатеља“ истакао је Форто.

Министар Лончар је изнио став да се ниједна земља самостално не може изборити са пандемијом коронавируса те најавио да ће Влада Републике Србије наставити да помаже нарочито земљама у региону у борби са коронавирусом на добробит свих грађана у региону.

Програм „Одмори у Сарајеву“ као и туристичка понуда главног града Босне и Херцеговине данас је промовиран у Културном центру Београда у организацији Туристичке заједнице Кантона Сарајево.

Klix.ba


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО