Ексклузивно за портал „Херцеговац“ Рада Вишњић потврдила: Да, именована сам за в.д. директора ОШ “ Југославија“ у Бару

Дипломирана учитељица Рада Вишњић наредних шест мјесеци биће вршилац дужности директора Основне школе „Југославија” у Бару, потврдила је новоименована директорица за портал Херцеговац.нет .

Рјешење о именовању Вишњић потписала је министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић.

Према рјешењу које нам је доставила, Вишњић се, као дипломирана учитељица, именује за вршиоца дужности директора ОШ „Југославија“ у Бару, на период од шест мјесеци, почев од 12. јула 2021. године.

Истовремено, према образложењу рјешења, досадашња директорица Биљана Вукмановић, професорица српске књижевности и језика, разријешена је дужности.

Подсјећамо, против Раде Вишњић је у јануару 2020. године покренут дисциплински поступак након што је ученицима на часу задала да цртају тробојку.

Тада је добила условни отказ. Фотографија ученика који у рукама држе исцртане тробојке објављена је на друштвеној мрежи Фејсбук.

У јесен прошле године је, након што је преко вајбер групе позивала ученике V-2 одјељења на молебан у Храм Светог Јована Владимира у Бару, добила отказ.

„Поступак је спроведен у складу са Законом, о чему свједочи записник Инспекције рада о извршеном инспекцијском прегледу, чији је субјекат наџора била ОШ „Југославија“, одговорно лице директор установе, а на основу иницијативе за ванредни надзор упућене од стране Вишњић. Током поступка за утврђивање одговорности, сходно законској процедури, страна у поступку се усмено изјаснила, а потом су утврђене чињенице које недвосмислено потврђују да је Вишњић начинила тежу повреду радне обавезе из члана 37, став 1, тачка 3 Општег колективног уговора“, казала је тада бивша директорица Биљана Вукмановић.

На изрицање мјере, како је додала, „утицало је претходно понашање Вишњић и претходно изречена мјера“.

Из тадашњег ресора просвјете казали су тада да је позивом ученицима да дођу на молебан, учитељица Рада Вишњић „дрско и безобразно злоупотријебила и угрозила дјецу и није јој мјесто у просвјети.

Очигледно да је правда спора али достижна.

Херцеговац.нет


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО