Новалић понудио помоћ Њемачкој

САРАЈЕВО – Фадил Новалић, премијер ФБиХ, писао је амбасадору Њемачке у БиХ, чију земљу су погодиле катастрофалне поплаве, понудивши му помоћ у ангажовању људских и материјално-техничких капацитета Федералне управе полиције и Федералне управе цивилне заштите.

На иницијативу премијера, Влада Федерације БиХ је на данашњој телефонској сједници разматрала информацију о пружању међународне помоћи Савезној Републици Њемачкој поводом обилних киша и поплава које су узроковале велики број погинулих и несталих особа, те огромну материјалну штету.

„Ријеч је о ангажману здружених специјалистичких тимова ових федералних управа, који могу помоћи у утврђивању идентитета особа те проналаску и спашавању унесрећених“, саопштено је из Владе ФБиХ.

Ангажман здружених специјалистичких тимова припадника Федералне управе полиције и Федералне управе цивилне заштите подразумијева ангажовање Центра за форензичка испитивања, вјештачења и истраживања у пружању помоћи приликом идентификације особа, те Специјалне полицијске јединице Федералне управе полиције и Јединице Федералне управе цивилне заштите (с псима за потрагу, белгијским овчарима те водичима паса), који своју помоћ могу пружити у проналаску и спашавању унесрећених.

Федерална управа полиције и Федерална управа цивилне заштите задужене су да, након исказивања потреба од стране Амбасаде Савезне Републике Њемачке у БиХ, подузму све потребне активности како би се пружила неопходна помоћ, кажу у Влади Федерације БиХ.

Nezavisne


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО