Нападнут у Требињу по повратку са комеморације у Сребреници

Враћајући се са комеморације у Сребреници свратили смо да се одморимо у мјесто Аранђелово код Требиња и доживјели да слушамо апологију том страшном злочину и злочинцима.

Један гост је због нашега присуства комеморацији у Сребреници на нас насрнуо увредама, које нас нису лично увриједиле, али јесу нас као Божија бића – навео је владика неканонске Црногорске православне цркве Михаило.

Исијавао је, како је навео, мржњу на све друге и другачије “којом га је наоружала Светосавска црква”.

– Какво је то хришћанство светосавске цркве која вјерујуће склоне прећераноме фанатизму наоружава мржњом према другим народима и ближњима и подстиче насиље над другим и другачијим – упитао је Михаило.

Ако у њој има ишта хришћанско и љубави према Божијој творевини, њени клирици, као пастири, требало би, како је рекао, да се стиде од такве пастве и своје улоге у њеноме обликовању као противника онога људскога у људима.

– Друштво мора да устане против такве политике слугу Божијих који умјесто добру и љубави служе злу и мржњи, прије неголи отров мржње овлада јавном сценом са застрашујућим посљедицама – изјавио је владика Михаило.

Послије толико година од геноцида у Сребреници и данас, према његовим ријечима, многи славе тај страшни злочин геноцида уперен против цијелог једног народа и злочинце који су се тим страшним актом уписали у срамне и мрачне странице хисторије цивилизације.

– То сазнање погађа онај људски нерв у човјеку, свакога који у себи има ишта људско – закључио је Михаило.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО