Мирко и Славко, Лука и брука

Мирко пази Вукан! Хвала ти Славко, спасио си ми живот! Овом старом партизанском анегдотом могле би се описати нове велике турбуленције на увијек занимљивој требињској политичкој сцени.

Од великог критичара Луке Петровића и СНСД-а, бар се тако представљао у јавности, самозвани предсједник Градског одбора ПДП-а у Требињу Славко Вучуревић напрасно је постао тихи савезник некад љутих политичких противника.

Откако је поражен на изборима 2016. године напрасно је утихнуо некад громогласни Шале, како од милоште Лука Петровић тепа свом новом савезнику и аквизицији. Тако се, послије више година тиховања и ћутања, Шале јуче огласио Саопштењем, ал не да би критиковао власт већ да би вријеђао мене, мислећи да ће избјегавањем одговора на конкретна питања која сам му поставио, увредама и лажима да прикрије трагове вјероломства и тајног пакта са Луком и Миком.

Готово сви његови најближи сарадници, одборници и кадрови одавно су прелетјели и под контролом су Луке, добили су директорске функције и намјештења, од Анђушића, Кешеља, Шаренца, Кашиковића до Ћебеџије и Асановића, па је било природно да се и „Велики шеф“ на крају придружи старом јату. И док стари чланови СНСД-а годинама чекају посао и испуњење обећања, отпад који напусти опозицију одмах буде награђен, па је Лука изашао у сусрет побратиму Шалету и почео да запошљава његове најближе сараднике у Електропривреду Републике Српске, друга јавна предузећа и установе. Додик и Лука мисле да ће запошљавањем и превођењем лажних опозиционара уништити опозицију, али управо ће их таква политика коштати губитка власти, масовног бојктота и одласка својих присталица.

Због тога многи СНСД-овци размишљају да се учлане и приближе Славку ако желе да добију посао и напредују, јер се у СНСД-у само понижавају годинама и гледају како Лука награђују преливоде и папке који из интереса напусте друге странке и пређу у власт.

Тајна сарадња и састанци Луке Петровића и Славка Вучуревића трају већ дуже времена, али се лисица и ген-сек владајуће Партије добро потрудио да прикрије своје подмукле намјере. Умјесто што вријеђа своје дојучерашње партијске колеге и оне који говоре истину, Вучуревић би требао да појасни зашто је напрасно ућутао, због чега се учестало и тајно састаје са Луком Петровићем и Мирком Ћурићем, и како његови најближи сарадници и функционери требињског ПДП-а напрасно напредују у јавним предузећима и без конкурса добијају посао у електро-енергетском сектору?

Не пада снијег да прекрије бријег већ да свако покаже свој траг, и сада је свима јасно колико сам био у праву и говорио истину кад сам се кандидовао за градоначелника 2012. године, јер сам знао да је Лукин „Шале“ кукавичје јаје, због чијег је блебетања и скандала опозиција тијесно изгубила кључне изборе 2014. године. Он је у суштини небитан, али јавност мора да зна да он има задатак од Луке да докусури ПДП, кога је већ потпуно уништио у Требињу и Херцеговини, и да „изнутра“ прави проблеме и наноси штету опозицији.

Мој циљ је да помогнем Љубу Крунићу, одборницима Буду Копривици и Саши Борјану, Ранку Петијевићу и осталим искреним опозиционарима у требињском ПДП-у, које Вучуревић по Лукином задатку годинама опструише и саботира правећи упорно проблеме Бореновићу и Иванићу. Драго ми је да су Љубо Крунић и Јелена Тривић јавно реаговали и осудили понашање нове Лукине аквизиције, и њихов став показује да су добро упућени у дешавања.

Све је ово добро, да се на вријеме изврши катарза и чишћење опозиционих редова, јер је боље имати 10 људи који желе него 100 који морају. Такође, битно је да је већ сада јасно показати одлучност и намјеру да се систем мијења из коријена и да ће закон бити једнак за све.

Небојша Вукановић


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО