Тужилаштво одбацило пријаву Штајнфелд против Лечића

Више јавно тужилаштво одбацило је кривичну пријаву глумице Данијеле Штајнфелд која је Бранислава Лечића оптужила за силовање, потврдио је за Нова.рс адвокат Божо Прелевић, који заступа Штајнфелд. Он наводи да је та одлука неправоснажна.

Данијела има право на приговор. Ми ћемо искористити то право и ићи даље“, наводи Прелевић.

Подсећамо, Данијела Штајнфелд у марту је поднела кривичну пријаву против глумца Бранислава Лечића, кога је оптужила да ју је током 2012. године силовао, у време када су заједно радили на једној представи.

Она је прво прошле године у свом документарном филму открила да ју је силовао старији колега из Србије. Штајнфелд није желела да открије његов идентитет, а све што је казала било је да је он веома утицајан у свету филма и позоришта.

Убрзо је по режимским таблоидима започело цитирање ко би могао бити мистериозни силоватељ, а одлучност глумице да не изговори његово име , на послетку је цео случај бацило у сенку.

Међутим, због очигледног узнемирења јавности, тужилаштво је тражило од глумице да се одазове позиву на саслушање, што је она на послетку и учинила у марту ове године када је допутовала у Београд из САД.

Након што је открила Лечићево име, познати глумац и опозициони политичар покушавао је данима да на сваки начин демантује њене наводе. На саслушању у полицији је провео читав један дан, а по изласку је тврдио да је прошао полиграф.

Извор: Нова.рс


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО