Милорад Здјелар из Приједора 50 година пије пиво умјесто воде

Они који дочекају позне године, најчешће имају веома интересантне животне приче. Таква једна долази од дједа Милорада Здјелара из мјеста Томашице код Приједора.

Иако већ у 89. години живота, овај дека је ведрог духа, још увијек воли изаћи, прошетати испред куће и огријати се на јулском сунцу.

Рођен је баш на данашњи дан, 12. јула, далеке 1932. године. У животу је прошао кроз неколико ратова, тешка и добра времена, Њемачку, али се на концу ипак вратио на своје огњиште.

Рецепт за дуговјечност и добро расположење, одлучио је да подијели са АТВ-ом.

Све је почело још од раног дјетињства, када му је отац понудио да попије пиво. Пробао је, али како каже, било му је горко.

Дошла је и та 1969., од које је све и почело.

Одлази да ради на грађевини у Њемачку. У, како је зову „земљи среће“, прво на шта су радне колеге Милораду скренуле пажњу јесте, да вода није за пиће, те су му тада предложили да умјесто ње, пије пиво.

И послушао их је. Од тог тренутка, па све до данас, Милораду је пиво постала свакодневница. Воду готово да не пије.

Из Њемачке се враћа 1991. године, када одлази у заслужену пензију.

За њега не постоји ријеч „лијек“, а од свих могућих „терапија“, троши двије до три ракије уз јутарњу кафу, док послије ручка наставља са пивом.

Данас, када је напунио 89., Милорадово богатство се броји на пет унука, осам праунучади, и у новембру треба да постане прадјед девети пут и чукунђед први пут.

Извор: АТВ


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО