Бивши начелник Билеће: Урадио сам то да помогнем радницима Билећанке

Полицијска Управа Требиње поднијела је против Миљана Алексића, бившег начелника општине Билећа, извјештај за кривично дјело злоупотребе службеног положаја или овлаштења којим је Општини Билећа нанесена материјална штета од 150.000 марака.

Алексић је осумњичен да је једном тамошњем предузећу још 2013. године, вршећи функцију начелника општине, омогућио остваривање противправне имовинске користи у поменутом износу, а сам Алексић тврди да ту нема ништа ни сакривено, ни непоштено.

“Није ријеч о ‘једном предузећу’, већ о некадашњој ‘Билећанки’ у којој су радили радници без икаквих примања, па су због тога почели да штрајкују и ја сам им само желио помоћи”, рекао нам је у телефонском разговору Алексић.

Каже да не осјећа никакву кривицу, јер је у питању била позајмица која је договорена са Владом Републике Српске и предсједником, а у питању су биле бројне неисплаћене плате и све друге радне принадлежности и дажбине.

“Није било лако гледати те жене, јер је у питању била махом женска радна снага, како мјесецима бадава долазе на посао, жале се да немају купити дјеци ни књигу ни свеску, а ипак поново раде, надајући се барем неком примању. Због тога сам то урадио и сав гријех нека иде на моју душу”, одлучан је Алексић.

О томе колико је и како он сам, из касе своје фирме “Алексић комерц”, појединачно помагао грађанима Билеће није желио да говори, јер се водио мишљу “да ни лијева рука не треба да зна када десна дарива”, већ само додаје да и данас то ради.

Н.Н


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО