Хиландарска пензија српским мајкама са Косова и Метохије

Игуман Хиландара архимандрит Методије уручио је новчану помоћ Петри Костић и Слободанки Костић из Суве Реке са Косова и Метохије, коју ће доживотно, једном годишње примати од Светог манастира Хиландара.

На пријему у Задужбини Хиландара у Београду, игуман Методије је саслушао потресне животне исповести две мајке, сада старице, о страдању које је задесило њихове породице.

Благослов, игуман Методије са женама са Косова које ће примати пензију Хиландара.

© ФОТО : СПУТЊИКУ УСТУПИЛА ЗАДУЖБИНА ХИЛАНДАРАБлагослов, игуман Методије са женама са Косова које ће примати пензију Хиландара.

Оне су једини живи сведоци злочина које су починили припадници ОВК, када су Петри Костић убијена два сина, укупно четрнаест чланова породице, док су Слободанки Крстић убијена два сина и сестрић у једном дану. Сада живе као расељена лица у Србији, без својих најмилијих и без могућности да се врате својим домовима.

Хиландарски игуман је дајући им благослов, иконе Тројеручице и маслиново уље из Хиландара, поручио да се цело братство српског манастира Хиландара моли за њих и за душе упокојених чланова њихових породица.

Уручивање финансијске помоћи и сусрет са хиландарским игуманом је круна досадашње бриге Хиландара о страдалима са Косова и Метохије, које су, нарочито током великих празника Васкрса и Божића, посећивали манастирски представници.

Спутњик


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО