ДФ предлаже премијера који је гласао за резолуцију о Сребреници

Дио странака парламентарне већине синоћ је одржао састанак, а један од лидера ДФ-а Андрија Мандић је рекао да је овај политички блок предложио да мјесто премијера добије коалиција “Мир је наша нација”, односно да у ову фотељу сједне Миодраг Лекић.

Тим приједлогом ДФ је драстично промјенио плочу, јер данима управо представнике ове коалиције назива издајницима, док њихов однос са Лекићем од подгоричких избора 2015. године карактеришу међусобне оптужбе и препуцавања.

Иако је криза на релацији Влада – ДФ почела још приликом формирања Владе, она је кулиминирала након гласања о разолуцији о Сребреници, а треба подсјетити да је Лекић био један од посланика који је гласао за овај документ, док је исто учинила и Бранка Бошњак из клуба ПзП уз још неколико уздржаних из ДФ-а.

Међутим, историјат сукоба ДФ-а са Лекићем траје већ пет година, односно када резултат избора у Подгорици, на којима је Лекић носио листу ДФ-а није “наплаћен”.

Андрија Мандић је тада први пут, а након тога у више наврата, Лекића назвао издајником и “скупљачем лоптица Перовића и Ивановића”.

ДФ је у више наврата оптужио Демос да нису опозиција ДПС-у, док је Демос узвратио да је “ДФ омиљена опозиција ДПС-у”.

Једном приликом Мандић је изјавио да је “Лекић непоуздана особа и неко ко није њихов”, док је Лекић узвратио да се ДФ “одрекао координације због личних и партијских интереса”.

Низ међусобних оптужби, али и Лекићево гласање за резолуцију о Сребреници, изгледа није сметња ДФ-у да Лекића предложе за новог премијера.

ЈАСНО.МЕ


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО