ЗВАНИЧНО: Аврамовић потписао за Партизан, уговор на две године

Друго појачање стигло међу црно-беле

Као што је Моззарт Спорт први најавио, Алекса Аврамовић нови је кошаркаш Партизана. Уговор је потписан на две године, а то је Партизан потврдио на званичном сајту.

Аврамовић је професионалну каријеру почео у чачанском Борцу, затим је играо у ОКК Београду, опет Борцу, па се отиснуо у иностранство и потписао за Варезе. Потом је отишао у Шпанију и потписао двогодишњи уговор са Уникахом вредан 530.000 евра.

Ипак, тамо се није задржао, отишао је у Естудијантес, прво на позајмицу, потом и за стални уговор, али како је његов последњи клуб испао из АЦБ лиге добио је чисте папире.

Овог лета спекулисало се да га прати Басконија, питала је и Црвена звезда, али је на крају Партизан на крају стигао до његовог потписа на две године.

У сезони 2020/21, нови бек црно-белих је на 36 утакмица у АЦБ лиги имао просек од 16,4 поена уз 3,5 асистенција по мечу. Био је други најбољи стрелац АЦБ лиге.

У Естудијантесу и тамо се профилисао као вођа, играч код кога је лопта у рукама, па зато и не треба да чуди што је српски репрезентативац играо кошарку живота у протеклој сезони.

Пре Аврамовића у Партизан је стигао Кевин Пантер.

Моцартспорт


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО