Дончић поносан на тим: Не ја, сви ми смо исписали историју РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

Словеначки кошаркаш Лука Дончић био је изузетно срећан због пласмана на Олимпијске игре, а није желео да преузима заслуге за успех репрезентације.

Словенија је у финалу квалификационог турнира у Каунасу победила Литванију 96:85 и први пут у историји ће учествовати на Олимпијским играма.

„Немам речи. Нисмо имали много времена да се припремимо. Радили смо напорно, сви смо имали исти циљ, да будемо овде, да освојимо турнир у Каунасу. Имамо одличан тим, атмосфера је врхунска и сви су пружили свој максимум“, рекао је Лука.


Дончић је меч завршио трипл-дабл учинком – 31 поен (12/18 за два, 1/5 за три, 4/5 слободна бацања), 10 скокова и 13 асистенција. За показано на терену добио је и МВП награду.

„Није ме брига за МВП награду. Освојили смо турнир, први пут у историји играћемо на Олимпијским играма. То је невероватно. Свако дете у Словенији сања да учествује на Играма, и ја сам. Борили смо се напорно и заслужили смо да будемо овде“.

На констатацију да пише историју са Словенијом, Лука је кратко одговорио:

„Не ја, сви ми пишемо историју. Наш циљ је био да учествујемо на олимпијском турниру, одавде можемо само напред. Мала смо држава, али имамо много потенцијала“.

Уверен је 22-годишњак да успеси тек следе.

„Кошарка ми значи све. Сањао сам да играм у НБА, на Олимпијским играма са репрезентацијом… Остварио сам неке ствари са 22 године, али одавде могу само горе и надам се да ћу остварити још“.

Словенија ће се на Олимпијским играма такмичити у групи Ц против Шпаније, Јапана и Аргентине.

Sportklub.rs


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО