Шест синова породице Макера ускоро у свом новом дому (ВИДЕО)

Несвакидашња породична прича из Љубиња. У времену када је демографска слика све суморнија, Гојко и Душица Макера изродили су шест синова. Са једном платом, не оскудијевају ни у чему. Осмочланој породици недостаје једино властита кућа.
Започети објекат купило им је Удружење грађана и привреде Херцеговине, а намјеру да га заврше и да мале Макере добију свој дом, подржала је хуманитарна организација “Срби за Србе”.

Милан, Милош, Миљан, Милија, Михаило и Милидраг, весело је и раздрагано братство. Једино најстарији није рођен у петнаест година дугом подстанарству. Отац Гојко професионални возач у међународном саобраћају, често је одсутан, па сву одговорност преузима мајка Душица.

– Најбитнији је договор, дјеца су послушна, добри су момци, све се договримо ујутро, школа, тренинзи – прича мајка Душица.

Плус, све остало. Кућа у којој станују није тијесна. Општина Љубиње плаћа им кирију двије године, а да би породица имала своју, Удружење грађана и привреде Херцеговине Макерама је купило недовршену кућу. Једна плата недовољна је да кућу и заврше.

– Има нас много, треба нам много и простора, тамо гдје живимо у кући као подстанари, имамо кревете на спрат, али шта ћемо, морамо се распоредити – наводи отац Гојко.

Гојко каже да једнодневни долазак кући, у седмици, није довољан да уради веће послове на грађевини. Дјечаци, иако мали, помогну колико могу.

– Много би волио да се уселимо брзо, волио бих да се изгради мој дом – каже син Миљан.

А да би то имали, Хуманитарна организација “Срби за Србе”, преузела је обавезу да Макерама заврши кућу. Слиједе преправке у односу на првобитни план, и изградња.

– Радимо комлетну кућу, једноспратницу, ми имамо обавезу ту да завршимо споља и изнутра, и намјештање куће – истакао је Милош Аџић из хумнитарне организације “Срби за Србе”.

Аџић очекује да ће шездесет хиљада марака бити прикупљено у великој хуманитарној акцији, овог мјесеца, путем броја 17763, уз помоћ донатора и током кошаркашке манифестације “Тројка из блока”, у Требињу.

План је да Макере у своју кућу уселе до краја године.

Хуманитарна организација “Срби за Србе”, прошле године, помогла је три породице у Херцеговини, а за петнаест година постојања, помогла је 2 700 породица са тринаест и по хиљада дјеце, на просторима гдје живе Срби.

Извор: РТРС


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО