Гужве на граници са Црном Гором

Почетак туристичке сезоне у Црној Гори више је него добар.

Либерализација услова преласка границе за држављане БиХ и земаља региона, којима није потребан никакав тест, доказ о вакцинацији или преболованом вирусу корона, дала је резултате.

Капацитети на црногорском приморју попуњени су око 65 одсто.

Прва станица до мора гранични прелаз Зупци код Требиња биљежи велике гужве, налик онима из 2019. године па се у дане викенда биљежи и до 10.000 прелазака дневно.

“У шестом мјесецу 105.000 прелазака у дане викенда. Задржавање је до сат времена, а радним данима до 15 минута. У 2019. 67.590, а ове године 105.000 лица”, изјавио је вођа тима на ГП Зупци Ђорђе Ћећез.

Херцегновску и будванску ривијеру већ су “окупирали” гости из земаља окружења, али и Украјине и источне Европе.

Туристички и угоститељски радници више него задовољни почетком сезоне.

“Сад смо на нивоу од 65 одсто у односу на 2019. годину. Сад је 11.500 туриста, 1.000 домаћих, а остало страни. У хотелима је смјештено 4.000 туриста, а остали су у приватним апартманима”, рекла је Наталија Терзић из Туристичке организације Херцег Новог.

“Почетак је јако добар”, изјавио је угоститељ Илија Вуксановић.

Више гостију из Српске и БиХ очекују и на будванској ривијери.

Бољој повезаности допринијеће и нова авио-линија Бањалука-Тиват-Бањалука.

У локалној управи популарног туристичког одредишта Будве надају се да ће ово оснажити не само саобраћајне и економске, него и друге везе Српске и Црне Горе.

Цијене смјештаја и оне у угоститељским објектима засад су остале на нивоу претходних година, али могућа су повећања до шпица сезоне.

Зато овог љета из Црне Горе телефонирајте слободно јер поруке и позиве плаћате као да сте у БиХ због укидања роминга у земљама Западног Балкана.

Ипак, мобилни оператери савјетују да их прије пута позовете и консулутјете се око свих нејасноћа.

Уз боље комуникацијске и саобраћајне везе, али и одличну туристичку понуду у Црној Гори надају се да ће ова сезона бити једна од бољих и да ће по бројкама бити раме уз раме са рекордном 2019. годином, преноси РТРС.

РТРС


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО