Бивши требињски имам Хусеин Хоџић оштро реаговао на изјаву Рамиза Салкића

Потпредсједник Републике Српске, Рамиз Салкић, јуче је посјетио Требиње, гђе је џуму-намаз клањао у Осман-пашиној џамији, након чега је посјетио Меџлис Исламске заједнице Требиње. Том приликом у разговору са Бошњацима у Требињу изнио је тврдње у којима је позвао на укидање Републике Српске.

Поводом тога, оштре ријечи критике има бивши требињски имам Хусеин Хоџић који је за Херцеговина промо истакао да се као однедавно поновни грађанин града Требиња осјећа забринутим и увријеђеним због оваквих навода.

“Јуче сам био шокиран када ми је пријатељ из Сарајева послао линк о вијести да је господин Салкић био у посјети Требињу, односно да је обавио џуму-намаз у Осман-пашиној џамији и да је после тога посјетио Меџилис Исламске заједнице. Онда је тема отишла у сасвим другом смјеру, мимо молитве, мимо Бога, мимо џуме, мимо петка. Дакле, закулисале су се неке праве намјере”, поручује Хоџић.

Истиче да се као дугогодишњи требињски имам, одакле је отишао прије непуних шест година, осјетио такође увријеђеним и повријеђеним, јер господин Салкић говори језиком и о темама који се не би могли смјестити ни у вријеме ратних догађања.

“Једноставно не знам шта је то што га је навело на овакве приче и ко стоји иза толико високо одговорног функционера да у име народа овако се понаша приликом приватних посјета и да му је до овога више стало него до повратника, џуме и до Меџлиса Исламске заједнице у Требињу. Мени је жао града Требиња, грађана које ја добро познајем, јер сигурно нико од њих никада овако нешто не би рекао”, истиче Хоџић.

Додаје да овакве изјаве оспоравају промоцију и стварање међуљудских добрих односа и повјерења и да господин Салкић не завређује поштовање бавећи се оваквим темама када није вријеме за њих и када нису потребне.

ХП, јул 2021.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО