Кривокапићеве кћерке за Нова.рс: Протерују нас из Србије

Кћерке премијера Црне Горе, Здравка Кривокапића, Јелена и Милена Кривокапић изјавиле су данас да се због „хајке која је покренута у београдским таблоидима“ не осјећају безбиједно, те да је њихова породица изложена „незапамћеном медијском линчу“.

Оне су саопштиле, како преноси портал Нова.рс, да су веома разочаране због тога што их неко протјерује из државе и града који доживљавају као свој, те да ће, у консултацији с породицом и безбједоносним службама Црне Горе, процијенити колико је њихов даљи боравак у Београду сигуран.

Реагујући на написе у београдским таблоидима који су њиховог оца описали као “издајника” и “човјека који пљује Србију”, а њих као ђецу премијера Црне Горе која, упркос томе, имају послове у Београду, Јелена и Милена Кривокапић навеле су да су одмах након завршених студија покренуле посао у Србији и засновале породице. Али да се “због хајке која је покренута против њих” не осјећају безбиједно у Београду.

Кћерке премијера Црне Горе о нападима
“Ово што раде таблоиди је оно што може да види сва јавност и Србије и региона. Ми нисмо суочене само с медијским линчом. О свему смо обавијестиле институције које се баве безбједношћу у Црној Гори. Тренутно смо у Црној Гори, а да ли ћемо напустити Србију и Београд одлучићемо након консултација с породицом и службама које у Црној Гори процјењују нашу безбиједност”, саопштиле су сестре Кривокапић, преноси Нова.рс.

Навеле су да разумију да политика на Балкану понекад подразумијева и понеку тежу ријеч, али “ово што се ради кроз медије у Србији нашој породици, више није политика, већ чист линч”.

“Нас нико није натјерао да одемо у Београд и почнемо да се професионално остварујемо, већ смо то учиниле из љубави. Зато је страшно да нас сада неко тјера да напустимо државу и град које смо вољели као своје. Желимо да се захвалимо свим пријатељима у Србији, свим добрим људима који су нас звали да нам пруже подршку и да нам кажу да смо дорободошле у Србији. Ту Србију и тај Београд смо зато и изабрале за мјесто у којем желимо да живимо”, поручиле су оне.

Подсјетимо, од када је црногорски парламент усвојио Резолуцију о геноциду у Сребреници, медији под контролом режима у Србији су свакодневно писали о представницима власти у Црној Гори, у првом реду о премијеру Здравку Кривокапићу и предсједнику Скупштине, Алекси Бечићу, наводећи да је ријеч о људима који су српски народ прогасили геноцидним, иако је у документу назначено да поменута Резолуција није уперена ни против једног народа.

Вулинов позив
Међу онима који су били најгласнији, након одлуке Скупштине Црне Горе, био је министар унутрашњих послова Србије, Александар Вулин.

Он је 18. јуна рекао да је “Здравко Кривокапић посљедњи пут разочарао Србе”. Предложио да се забрани улазак у Србију онима који су гласали за Резолуцију, те да њихове породице виђају у Црној Гори.

“Предсједник Вучић није човјек који забрањује, али тражићу од њега да онима, који су гласали за Резолуцију, забрани улаз у Србију. Нека своје породице добро распоређене по Београду виђају у Црној Гори”, рекао је Вулин.

Потпредсједник Народне странке, адвокат Боривоје Боровић затражио је од власти у Србији да престану са хајком против Срба и Црногораца поријеклом из Црне Горе који живе у Србији, и да престану да Црну Гору третирају као своју провинцију.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО