Полицијски инспектор потегао пиштољ на Мирослава Радуљицу, овај му отео оружје

ШИПОВО – Полицијски инспектор Синиша Ш. из Мркоњић Града ухапшен је јуче у Шипову, због сумње да је потезао пиштољ на кошаркаша Мирослава Радуљицу на “Јањском сабору” код манастира Глоговац у Шипову, сазнају “Независне”.

Разлог овог инцидента је према ријечима бројних извора са којима смо рзговарали то што је Радуљица због одређених разлога одбио сликање под шатором.

Бахати полицијски службеник, за којег се како сазнајемо алкотестирањем утвдило да је пијан, био је упоран да се слика са познатим кошаркашем који је био у друштву рођака, те се наљутио и потегнуо пиштољ на њега.

Радуљици који је имао блажу повреду ноге, је како је рако наш извор инспектор пријетио оружјем, али му је кошаркаш отео пиштољ и зачас га савладао.

Како напомињу наши извори, под шатором је настала гужва у коју се наводно умијешао и колега поменутог инспектора који је био са њим, а који је такође због недоличног понашања био тема медијских натписа.

Како сазнајемо свог колегу Синишу Ш. брзом реакцијом су ухапсили специјалци.

Како је саопштено из Полицијске управе Мркоњић Град, ухапшен је полицијски службеник С.Ш. и осумњичен је да је починио кривично дјело угрожавање сигурности.


Из полиције нису прецизирали детаље хапшења нити су наводили да ли је још један полицијски службеник под истрагом да је био актер овог догађаја, али су кратко навели, да је о свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

“Тужилац је наложио да се осумњичени након завршене криминалистичке обраде отпусти на слободу, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за кривично ђело угрожавање сигурности”, навели су из полиције.

Како су навели, осим наведеног, у току су активности на утврђивању дисциплинске одговорности полицијског службеника С.Ш., због основа сумње да је починио тежу повреду радне дужности.

“Полицијска управа Мркоњић Град осуђује сваки вид непрофесионалног поступања од стране полицијских службеника, а Министарство унутрашњих послова Републике Српске процесуираће сваки вид непрофесионалног и незаконитог понашања припадника”, рекла је портпарол ПУ Мркоњић Град Божана Вулин.

Nezavisne.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО