Обрадовић: Једини клуб у рангу Партизана је Реал Мадрид

Вратио сам се овде због најдубљих емоција које имам према Партизану и захваљујем се председнику клуба на шанси да поново радим у овом клубу, рекао је Жељко Обрадовић на представљању.

(Фото Бета)

Обрадовић се на исто место где је почео тренерску каријеру вратио 30 година касније.

„Веома сам срећан и поносан. Стално сам био у контакту са Зораном Савићем, покушавао сам да помогнем Партизану свих ових година. Сада сви желимо да вратимо Партизан тамо где припрема. Историја овог клуба је невероватна, не постоји клуб који је дао толико играча и који су освојили толико трофеја. Једини у рангу Партизана је Реал Мадрид”, рекао је Обрадовић.

„Мене је Партизан направио. Године које сам провео као играч и две године као тренер су допринеле да ово осећам према Партизану. И увек ћу рећи да сам ја дужник Партизану, а не он мени. Ово је била лака одлука. Када си мотивисан и желиш, немаш лимита. Најбитније је да разговараш сам са собом. Увек размишљаш да ли имаш још мало, да повучеш себе и људе са којима радиш, а ми смо сада у ситуацији да морамо да вучемо једни друге. Једва чекам. Видео сам данас Ацу Матовића да је данас тренирао са младим играчима, а млади морају да схвате да не постоји ни слободно лето, ни зима, нема паузе. Зоран и ја то знамо”, преноси Танјуг.

Како каже, амбиције су највеће могуће.

„Интересује нас да пробамо да се вратимо у Евролигу, али не да играмо годину дана, него да будемо саставни део тог такмичења. Постоје два начина да изборимо Евролигу, то је освајање АБА лиге или финале Еврокупа. То су наши циљеви, све остало су приче. Партизан и Црвена звезда заслужују да буду стални чланови Евролиге. Два клуба морају заједно да раде на томе, да имамо сигурност и да заједно учествујемо. Био бих најсрећнији да дан када будем одлазио Партизан буде у Евролиги у наредне три године. То би био мој највећи успех”.

Најтрофејнији тренер рекао је и да циљ да направи респктабилну екипу.

„Желимо да направимо екипу коју Партизан заслужује. Да водимо рачуна јер Партизан представља авангарду у европској кошарци. То значи да имамо што више младих домаћих играча. Најсрећнији бих био када бисмо имали 12 домаћих играча у тиму”, рекао је Обрадовић.

Politika.rs


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО