Додик уручио трактор самохраном оцу петоро дјеце


Додик уручио трактор самохраном оцу петоро дјеце

ЛАКТАШИ – Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик уручио је данас у селу Ријечани код Бакинаца, општина Лакташи, трактор са прикључцима Маринку Живковићу, самохраном оцу петоро дјеце.

Додик је рекао да није могао остати равнодушан када је чуо да је Живковић прије више од двије године након смрти супруге остао сам на сеоском имању да се бори за своју дјецу.

„Оно што ме је гануло било је то да тражи начин како да му се помогне да може да заради, а није тражио новац. Зато сам организовао набавку трактора, а ево данас сам чуо и друге проблеме које има, па ћемо и то покушати ријешити“, рекао је Додик новинарима.

Он је нагласио и да ће бити пронађено рјешење да најстаријем сину, који од обавеза на имању није успио да заврши школу, осим посла буду обезбијеђене и одређене квалификације.

Додик је истакао да ово треба да буде примјер свима који су у могућности да помогну својим суграђанима који су у тешкој животној ситуацији.

„Од ужурбаног начина живота често не видимо да нам први комшија тешко живи. Нисам знао за овај случај, иако живим недалеко одавде. Ово је порука да треба да застанемо и помогнемо добрим људима, који су свуда око нас“, истакао је Додик.

Он је рекао и да ће дати све што је у његовој могућности да се ријеши једна по једна ствар која мучи ову породицу.

Додик је захвалио Ненаду Кузмићу, доктору из Лакташа, који му је скренуо пажњу на ову породицу.

Живковић је рекао да ријечима не може описати колико му значи помоћ коју је данас добио, јер ће сада лакше моћи да заради и прехрани породицу.

„Најстарије дијете има 18 година и он ми је пуно помагао, како око послова, тако и око млађе дјеце, од којих најмлађе има три године. Због тога није успио да заврши школу, те ме радује што ће му сада бити обезбијеђен посао у локалној фирми“, рекао је Живковић.

Он је навео да су проблеми бројни који га притискају са свих страна, али да ће му сад бити много лакше.

„Имам око 18 дунума земље, коју ћу сада много лакше обрађивати, али ћу моћи и да са трактором идем да зарађујем када ме неко зовне“, рекао је Живковић и додао да би добро дошло и да дјеци буде омогућено да лакше дођу до школе.

Данијела Живковић, једина кћерка од петоро дјеце, има 15 година и каже да сви у кући раде све послове, те да се труде да помогну једни другима.

„Много хвала за помоћ тати, јер ће му трактор сада добро доћи“, рекла је Живковићева.

Доктор Ненад Кузмић из Лакташа рекао је да нема веће среће него бити дио хумане приче и помоћи суграђанину којем је помоћ више него потребна.

„Сасвим случајно сам Додику док смо пролазили крај куће породице Живковић испричао за трагедију која је снашла вишечлану породицу и ево нас данас овде – да помогнемо колико можемо“, рекао је Кузмић.

Начелник општине Лакташи Мирослав Бојић изразио је задовољство што је дио хумане иницијативе, која је успјешно реализована уз помоћ Додика.

„Ово је доказ да локална заједница и ова власт брине о својим грађанима и када није изборна година. Помоћи ћемо овој породици и на другим пољима, као што је школовање дјеце“, рекао је Бојић.

Бојић је навео да је општина у зимском периоду оспособила пут до села, да буде проходнији, те да ће са сличним активностима наставити и у наредном периоду, како би становништву били обезбијеђени бољи услови за живот.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО