Детаљи данашњег напада на Цетињу: Божина Чавор нападом на свештенике „захвалио“ Митрополији на милосрђу

Свештеници спријечили физички сукоб, полиција ствар даље процесуирала по закону

Цетињски манастир, Фото: Митрополија

Ректор Цетињске богословије, о. Гојко Перовић, нападнут је данас на Цетињу док је био у друштву са својим сином, јавио је раније наш портал.

Том приликом је, према нашим сазнањима, нападнуто је још једно свештено лице. Како сазнајемо, отац Гојко је у станици полиције гдје даје изјаву поводом напада. Такође, незванично сазнајемо да је нападач Божина Чавор.

Наиме, Божина Чавор, агресивни деликвент који у континуитету напада лица блиска Цркви (по правилу слабије од себе) опет је вербално насрнуо на црквењака Николу Поповића са Његуша, испред Влашке цркве на Цетињу, послије завршене Божије службе, сазнаје портал ИН4С. Чавор је, како сазнајемо, у међувремену промијенио име и презиме – па се више не зове како се звао цио живот, али су га свештена лица лако препознала. Евентуални нови физички напад на Поповића спријечили су свештеници који су стали између њих двојице. Убрзо је дошла полиција и ствар је даље процесуирана по закону.

Према сазнањима нашег портал, Божина Чавор је неко ко годинама живи и храни породицу од новца зарађеног на црквеном (манастирском) имању. Он већ дуже вријеме не плаћа кирију нити поштује уговор склопљен са Митрополијом у вези земље коју је од Цркве својевремено добио на коришћење.

Учестали напади на црквена лица и пријетње које им посредно шаље вјероватно су начин на који он жели да им захвали за милосрђе учињено према његовој породици.

Подсјетимо, ово је само још један у низу фашистичких насртаја на свештенство, након упада у Цетињски манастир и варварског напада на зграду и ученике Богословије.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО