Кривокапић Ђукановићу: Спремате ли државни удар?

ПОДГОРИЦА – Црногорски премијер Здравко Кривокапић оцијенио је вечерас да су „најаве лидера опозиције (предсједника Црне Горе) Мила Ðукановића да планира скраћење мандата Влади Црне Горе неозбиљне и опасне“.

„Оно што је опасно јесте ваша најава да ћете скратити мандат Влади, иако немате за то формалну већину. Дужни сте јавности да објасните на који начин сте мислили, уз тако милитантан говор, да спроведете државни удар у најави? Или, пак планирате да са дјелом парламентарне већине, идете у отворено рушење Владе и скраћење мандата“, поручио је Кривокапић Ђукановићу.

Кривокапић у саопштењу истиче да је народ Црне Горе у политичком контексту 30. августа „јасно рекао шта мисли о владавини коју је Ђукановић персонификовао“ и поручује му да би „тековинама“ које је он заступао требало „убрзо да се позабаве независни и ослобођени правосудни органи“.

Ђукановића оптужује да, како наводи, „након што је оставио празну касу и задужену земљу“, једино брани „личну империју очекујући да ће туђа ђеца гинути да би се сачувале тековине ДПС-а“, што је, тврди Кровокапић, друго име за његове имовинске картоне.

Истакао је да је влада Црне Горе мандат добила од народа на изборима, на којима је Ђукановић након 30 година поражен први пут и додао да Ђукановића „потпуни пораз и правично суђење тек чека“.

Кривокапић у саопштењу наводи и да је, како каже, прва демократска влада од увођења вишепартизма непоколебљиво посвећена да пружи пуни допринос у изградњи демократских институција, међунационалног и међународног повјерења, те побољшању стандарда грађана Црне Горе, што су, тврди, цивилизацијске тековине које је Ђукановић деценијама урушавао.

Додаје да је Ђукановић паралелно изграђивао аутократски метод владања, чиме је узроковао економско посртање, урушавање друштвеног развоја, дубоко подијељено друштво, широко заступљену дискриминацију, неправду, корупцију, што није остало незапажено у извјештајима међународних организација.

Предсједник Црне Горе и ДПС-а Мило Ђукановић рекао је раније данас да је његова партија спремна да тековине које су створили брани „до посљедње капи крви“, небитно да ли је на власти или у опозицији.

Он је рекао да је ДПС борбена партија, која је већ у гарду, бори се и скраћује вријеме трајања ове владе.

Ðукановић је увјерен да ће ДПС значајно скратити вријеме трајања актуелне Владе Црне Горе, поручујући да су свјесни да са сваким следећим даном трајања те власти Црна Гора губи.

Tanjug


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО