Политичари, селите одавде


Коме се не свиђа Босна и Херцеговина може да оде из ње – чувена је реченица коју су грађани у више наврата могли да чују од СДА.

Али, ваљда, с ким си такав си, па су ставове СДА почели да дијеле и њихови коалициони партнери са нивоа БиХ. Тако је посланица СНСД, Наташа Радуловић, поручила грађанима да ако им се не свиђа овђе имају опцију да напусте ову земљу.

И појединци из СДА, али и из СНСД, ваљда заборављају чињеницу да се власт на овим просторима мијењала вијековима, али је народ остајао.

Другим ријечима: господо, ако вам се не свиђа народ, можете да мијењате државу. Власт је замјењива, али народ није.

Од изјаве ове посланице још више забрињава чињеница да нико од њених колега није устао да осуди овакав говор.

То што неко каже народу да може мијењати државу ако је незадовољан није вриједно реакције, али су се зато многи од њених партијских колега утркивали ко ће осудити долазак градоначелнице Сарајева Бењамине Карић у Бањалуку и поруке које су она и први човјек овог града том приликом послали.


Ваљда рачунају да је памћење Бањалучана кратко па да се још нико не сјећа „порука мира“ које је слао бивши градоначелник, а њихов партијски колега Игор Радојичић, када је у овом граду раширених руку дочекао делегацију Владе Кантона Сарајево предвођену тадашњим премијером Едином Фортом и његовим министрима. И тада су пали загрљаји и „поруке мира“, а СНСД тај састанак „оцијенио као један од малобројних позитивних политичких порука у БиХ“.

Поруке помирења и долазак неког политичара из Сарајева у Бањалуку тада нису сметале тим истим критичарима, али им сада сметају. Нису само објаснили грађанима шта се промијенило у ове двије године, осим градоначелника.

Ваљда је сасвим логично да се у овој земљи мора ићи напријед, а не стално ићи унатраг, те да једна посјета и сусрет не значе да су сви проблеми из прошлости ријешени. Али, од нечег се ваљда мора почети.

И зато, када бих била лицимјерна као госпођа посланица рекла бих: коме се не свиђа Бањалука може да напусти овај град.

Али, такве поруке остављам бахатим политичарима, јер им је то ваљда једини адут за бављење политиком.

Ни грађани Бањалуке, ни Српске, ни БиХ, не требају никуда да селе, али зато требају да иселе бахате политичаре, и то већ на сљедећим изборима.

Srpskainfo.com/ Snežana Karić


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО